Hieronder het laatste competitieverslag van team 1 over het najaarsseizoen 2014:

Foto: velp 1 kampioen

Het hing al een tijdje in de lucht, maar bij de uitwedstrijd tegen Odion in Gaanderen was het dan zo ver, het Velpse eerste elftal van tafeltennisvereniging Velp werd kampioen. Er waren tranen van blijdschap bij alle teamleden, die elkaar meteen feliciteerden met het behaalde succes. Voorafgaand aan de competitie begonnen de speculaties in Velp of het team bij de zesde of de zevende wedstrijd kampioen zou worden. De enorme druk die is opgelegd heeft het team bijna waar weten te maken want in de voorlaatste wedstrijd werd het kampioenschap binnengesleept. In een spannende wedstrijd tegen Odion werd een 3-0 achterstand om “gepoetst” tot een 4-6 overwinning. Buiten het feit dat het team verdiend kampioen is geworden was er wederom een zeer bijzondere gebeurtenis. Toen Brian “de Zekerheidstitaan” in zijn wedstrijd ‘gehakt’ maakte van zijn tegenstander door 20 punten op rij te winnen. Een ongekende prestatie die moeilijk overtroffen gaat worden komend seizoen in de eerste klasse.

Dit seizoen waren er een paar “typische” uitspraken die er mede voor gezorgd hebben dat ieder teamlid zijn eigen spel speelde. “Jij speelt” betekende dat er maar 1 iemand was die bepaalde wat er gebeurde in de wedstrijd, “75%” betekende een spinbal spelen op 75% snelheid, “Tjopper” was de typische forehand service van Paul en vervolgens een aanvallende bal spelen en de “Leo-bal” betekende voor Leo een bal wat niks voorstelde en geen resultaat gaf. Maar de meest geroemde bal was dit seizoen toch wel de “Koekkoek”; de bal zo spelen dat de tegenstander er niet meer bij kan en totaal op het verkeerde been stond. De “Koekkoek” werd ook gebruikt als tegenstanders zo’n bal sloegen.

Het komende seizoen zullen er geen veranderingen plaatsvinden in de samenstelling van het Velpse eerste elftal en kan het teamgevoel worden uitgebreid. De planning is om in het nieuwe jaar een teamuitje te organiseren om de sfeer in het team nog verder te optimaliseren. Want wij zijn en blijven een hecht team die fanatiek achter de tafel staat en elkaar ook bij achterstand blijft coachen. Onze topsportmentaliteit zetten wij graag voort na de wedstrijd, waarbij wij het altijd gezellig proberen te maken voor iedereen.

Namens het Velpse eerste elftal willen wij alle seizoenkaarthouders, de meegereisde supporters bij uitwedstrijden en de andere teams bedanken voor een gezellig seizoen. Wij zien jullie graag terug volgend seizoen.

Wij wensen iedereen prettige kerstdagen en een sportief 2015!

Met vriendelijke groet,

Marcel Saalmink.

3 Reacties op Velp 1 uit eigen kracht kampioen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Klik hier

SponsorKliks, gratis sponsoren!