Voor het eerst in drie jaar ging Velp weer met een lichting jeugdspelers naar de Gelderse Kampioenschappen, en niet zonder succes!

Julian, Iddo en Remko deden dit jaar allemaal voor het eerst mee. En ook Suus, spelend namens Treffers Arnhem, maar ook lid van Velp, was van de partij.

Het was de ochtend dat het KNMI Code Oranje wegens gladheid had afgegeven, dus helaas waren er veel afmeldingen voor het toernooi, wat zorgde voor extra lange pauzes (soms wel twee uur) tussen de wedstrijden door.

Bij de Gelderse Kampioenschappen word je ingedeeld bij leeftijdsgenoten die ongeveer even sterk zijn. Julian en Iddo speelden in de klasse voor de pupillen, en Remko bij de Junioren t/m 1e klasse.

In de groepsfase van het toernooi was Julian sterk begonnen, maar helaas voelde hij zich niet zo goed en kon hij niet verder in het toernooi.

Iddo had wat opstartproblemen en keek al gauw tegen twee nederlagen aan. Hij groeide echter in het toernooi en kon de laatste groepswedstrijd met duidelijke cijfers winnen.

Door de afmeldingen zat Remko in een groep van drie (in plaats van vijf), en hij wist allebei de partijen met gemak te winnen.

Daarna brak de dubbel aan. Iddo speelde met een leeftijdsgenoot uit Wageningen en Remko met iemand uit Didam. Iddo had een zware loting. In de poulefase werd de eerste wedstrijd nog gewonnen, maar daarna stond een zeer talentvol dubbel te wachten dat zonder enige tegenstand het toernooi wist te winnen. Remko en zijn dubbelpartner wisten heel knap de eerste wedstrijd ook winnend af te sluiten, maar moesten daarna buigen voor een dubbel dat in de landelijke competitie uitkomt.

In het vervolg van het single-toernooi was Iddo in het troosttoernooi terecht gekomen. In de eerste ronde had hij een bye, en in de vervolgronde rolde hij zijn tegenstander met gemak op. Hierna stond hij in de finale, waarin hij alledrie de sets met 2 punten verschil won, en zich de kampioen van het troosttoernooi van de pupillen mocht noemen. Knap gedaan!

Remko zat in het hoofdtoernooi, en had ook een bye gekregen. Hierdoor stond hij meteen in de halve finale, waarin hij een eersteklasser ondanks een 0-1 achterstand met 3-1 naar huis stuurde.

In de finale moest hij tegen een andere eersteklasser. Deze tegenstander leek minder goed dan de vorige, maar toch kwam het op een vijfde set aan. In de vijfde set kwam Remko nog op een 8-2 voorsprong, maar zoals dat soms gaat met de finish in zicht gaf Remko de voorsprong uit handen en verloor de partij. Toch een knappe prestatie tegen een hoger geklasseerde speler.

En ook Suus viel in de prijzen, bij de meisjes Junioren werd zij tweede in het troosttoernooi na een bloedstollende finale.

Leuk dat er namens Velp weer jeugdleden meededen, en hopelijk volgend jaar weer!

Max en MichelInteressant? deel het via:

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    KlikĀ hier

    SponsorKliks, gratis sponsoren!